Зимова юнацька Олімпіада-2024!

Вже зовсім скоро стартують IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри. Найсильніші молоді атлети світу з 19 січня по 1 лютого 2024 року зберуться у південнокорейській провінції Канвондо і змагатимуться під гаслом «Зростаємо разом, сяємо вічно».

Офіційним гімном Канвондо-2024 на конкурсній основі було обрано пісню «We Go High» корейського студента Кім Гин Хака. Вона заохочує молодих людей вірити в себе та йти за своїми мріями до кращого майбутнього, яке вони всі допомагають створити.

«Іди вперед і відкрий двері, щоб ти міг мріяти, чути своє серце, яке продовжує битися. Прислухайся до себе, своєї непохитної волі та нашої пристрасті. Не бійся. Не вагайся. Іди та досягай. Зроби світ своїм. Покажи плоди своєї праці. Летімо вище, як зірки, вище сонця. Зростаймо разом, сяймо вічно! Ми сяємо, коли ми разом».

Росіяни та білоруси не братимуть участь узимових Юнацьких Олімпійських іграх-2024.

Кваліфікаційний період до цих змагань завершився у грудні 2023 року, і вже точно жодного спортсмена з країни-агресора та країни-пособника не буде допущено на Ігри, які пройдуть у Південній Кореї в другій половині січня.

Жоден окремий нейтральний спортсмен не кваліфікований для участі в зимових юнацьких Олімпійських іграх 2024 року, – відповіли у пресслужбі МОК.

НОК України затвердив списокіз 44 спортсменів, які представлять Україну на IV зимовій Юнацькій Олімпіаді. Серед атлетів — 24 юнаки та 20 дівчат. До офіційної делегації увійшли 19 тренерів та представників технічного персоналу, а також 8 членів штабу.

Україна буде представлена у 12-ти дисциплінах програми Ігор-2024: біатлоні, гірськолижному спорті, кьорлінгу, лижному двоборстві, лижних гонках, стрибках на лижах з трампліну, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні на ковзанах, фристайлі, шорт-треку. Наших спортсменів не буде лише в ковзанярському спорті, хокеї та бобслеї.

Юнацькі Олімпійські ігри-2024 відбудуться у корейській провінції Канвон з 19 січня по 1 лютого.

Кiлькiсть переглядiв: 3